mandag 21. januar 2013

Introduksjon 3 - Mat du helst bør unngå

Dette er en introduksjon i fem deler hentet met tillatelse fra denne bloggen: www.makromat.blogg.no


MAT DU HELST BØR UNNGÅ
Som en generell regel anbefales det at man unngår ekstreme matvarer som:
Sukker (hvitt, brunt, rårørssukker, fruktsukker, melasse)
Sjokolade
Kunstige søtningsstoffer (sakkarin, maltitol osv)
Honning
Tropiske og subtropiske produkter (appelsiner, papaya, kiwi, ananas, bananer, fiken, grapefrukt, mango, tomat, potet, aubergine, paprika, spinat, avokado)
Gjær
Kunstig søtet alkohol
Kaffe, kommersiell te
Brus, syntetiske drikker 
Kullsyreholdig vann
Narkotika, medisiner
Meieriprodukter (melk, yoghurt, fløte, smør, ost, iskrem osv)
Margarin
Raffinerte soyaprodukter
Raffinert salt
Alle typer kjøtt
Fjørfe
Egg
Fet fisk
Raffinert mat
Hermetisk mat
Dypfryst mat
Sprøytebehandlet mat
Strålebehandlet mat
Matvarer fremstilt med: kjemikalier, tilsetningsstoffer, syntetiske farvestoffer, syntetiske aromastoffer, emulgeringsmidler, konserveringsmidler, stabiliseringsmidler
Vitaminer, mineraltilskudd og næringstilskudd, syntetiske eller naturlige 
Ginseng
Ølgjær
Urtetabletter
Tran 
Bipollen
Andre, lignende produkter


KJØTT, EGG, KYLLING
- Det eneste kjøtt gjør med helsen vår, er å svekke den. Under steiking og koking av kjøtt, koaguleres aminosyrene, slik at disse ikke kan nyttiggjøres av kroppen. De ubrukelige aminosyrene blir giftige, de øker kroppsvekten og gir kroppen mer å slite med. Det tar fra åtte timer til flere uker å fordøye kjøtt, og på grunn av varmen i kroppen, begynner kjøttet å råtne. Hele fordøyelsesprosessen forsinkes, og dermed også utskillelsesprosessen. Et vanlig resultat er forstoppelse. En får også problemer med nyrene, og hudens porer tettes, slik at en ikke får svettet skikkelig.
- Nyere, i tillegg til tidligere, forskning viser at for stort inntak av animalske proteiner er hovedårsaken til høyt blodtrykk, mange former for kreft, hjertekarsykdommer, slag, osteoporose, hypoglykemi og andre kroniske sykdommer. På toppen av alt dette er det mye forskning som forbinder animalske proteiner med forandringer i ens karakter; folk blir mer aggressive, mindre positive og mer deprimerte. I tillegg til alt dette må en ta i betraktning hormonell forandring som en følge av for stort inntak av kjøtt fra pattedyr. Dette fører til økt hårvekst hos kvinner, både i ansiktet og ellers på kroppen, samt tap av tiltrekning til det motsatte kjønn hos både kvinner og menn. Det er også store mengder urinsyre i kjøtt. Denne syren påvirker alle kroppens organer, spesielt hjertet og sirkulasjonssystemet. Den kan samle seg i knoklene og gi reumatisme. Hele kroppen blir hard, tung, stiv og tett av å spise kjøtt.
- Før gikk dyrene ute og beitet friskt gress om sommeren og ble foret med høy om vinteren. Nå får de i seg sprøytebehandlet gress og høy. I tillegg spiser de kunststoffer som blant annet er laget av hormoner og kjemikalier. De blir også gitt matrester, blant annet kjøtt som vi ikke har klart å spise opp. Dyra blir med andre ord gjort til kannibaler; de spiser sine egne. Kjøttet gjøres rødt av farge for at det skal se innbydende ut for kundene. Ikke-levende kjøtt lukter vanligvis og har en gråaktig farge.
- De aller fleste dyr i naturen klarer seg utmerket uten kjøtt, kun et fåtall av dyrene er rovdyr. Så vel hester, elefanter og gorillaer spiser stor sett kun gress og blader og kan ikke akkurat karakteriseres som svakelige.
- Man trenger ikke å spise animalske produkter for å få i seg nok proteiner. Hele korn, grønnsaker, frø og nøtter inneholder både essensielle og ikke-essensielle aminosyrer.
- Verdens forbruk av kjøtt fører til mer klimautslipp enn alle biler, fly, vogntog, trailere, busser og andre transportmidler i verden.
Mange har byttet ut biffen og annet rødt kjøtt med kylling fordi de tror at det er sunnere. Men fjørfe har et betydelig fettinnhold, og dette sammen med proteinet, har blitt assosiert med økt risiko for kardiovaskulære sykdommer, ulike former for kreft, og andre sykdommer. I tillegg er stort sett den kyllingen man får kjøpt av veldig dårlig kvalitet. Forurenset kylling har forårsaket salmonellaepidemier, og antibiotika som gis til kyllingene er den viktigste årsaken til antibiotikaresistente bakterier. Spiser man kylling gjør det kroppen tett, hard og ufleksibel, spesielt bein, ledd, muskler og nerver. Det fører også til artritt, MS og muskulær dystrofi.
- Egg har et høyt innehold av mettet fett og kolesterol og øker risikoen for hjertesykdommer, ulike typer kreft og andre degenerative sykdommer. Kreftformer som skyldes eggspisig er blant de vanskeligste å kurere, særlig når de opptrer dypt inne i kroppen, som for eksempel i eggstokkene eller testiklene.


SUKKER
- Som en samlebetegnelse kalles sukker også karbohydrater. Det er tre typer; enkle, doble og sammensatte. Enkle og doble karbohydrater finnes i rørsukker, druesukker, frukt, alkohol og melkesukker. Sammensatte karbohydrater finnes i korn og grønnsaker, og kalles stivelse. 
- Enkle og doble karbohydrater er "raske" sukkertyper som går "rett i blodet". Mens sammensatte karbohydrater er "langsomme" sukkerforbindelser, som først må omgjøres i fordøyelsen til enkelt sukker før kroppen kan gjøre nytte av dem. Sukker tilfører blodet 30 kalorier eller mer i minuttet, mens brun ris tilfører en jevn strøm av glukose til blodet i en hastighet på ca to kalorier i minuttet.
- Gjennomsnittsnordmannen spiser 40 kilo sukker i året.
- Brunt sukker, rørsukker, sirup, druesukker og honning inneholder i varierende grad flere mineraler og vitaminer enn hvitt sukker, men er fortsatt sterkt konsentrerte enkle sukkerforbindelser. Forskjellen på dem og raffinert sukker er som mellom en naken mann med slips, og en uten. 
- Sukker er som en lommetyv som stjeler mineraler og vitaminer. Men kunstige søtstoff som sakkarin, sorbitol, aspartam og andre, er som gangstere som tapper kroppen for livskraft. Fordi de kunstige søtstoffene ikke inneholder kalorier tror mange at de er ufarlige, selv om de gir søt smak mange ganger sterkere enn sukker. Narkotiske stoffer inneholder heller ikke kalorier, men har likevel en langt sterkere virkning enn alkohol. Light-leskedrikker uten kalorier, men rikelig med søtstoff har skadevirkninger som er mer alvorlige enn sukker. 
- For en demonstrasjon av hvordan sukker virker så observer et barneselskap. Etter at brus, boller og kaker er fortært når selskapet ofte et klimaks av vill og ukontrollert lek, for senere å avløses av grining og tretthet på vei hjem fra selskapet. 
- Sukker gir oss et "kick" av opplagthet og ekstra energi, men denne energien kommer ikke fra sukkeret, men fra kroppens nødreserver som skal gi ekstra energi i en faresituasjon. Kjemisk er sukker sterkt basisk, for å nøytralisere dette må magesekken utskille ekstra magesyre. Og for å få fart på dette, utskiller binyrene adrenalin, og det oppleves som en energiøkning. Selv en teskje sukker er nok til å gi en slik syrereaksjon, og i det lange løp tærer dette på kroppens reserver, og forstyrrer hormonbalansen, og gir grunnlag for så vel fysisk som psykisk stress. 
- Etter et sukkerinntak, stiger blodsukkernivået umiddelbart og vi føler oss ovenpå. Men det vil ubønnhørlig synke igjen og vi blir trette og irriterte og føler oss nede. Da er tiden inne for ny stimulans for å få opp blodsukkeret og så er "berg-og-dal-banen" i gang igjen. Svingende blodsukker gir tilsvarende svingende humørtilstander, fra å være lettere "speedet" og manisk, til å bli mildt deprimert, dårlig humør og uten tiltakslyst. Det tærer på den psykiske likevekten, og på kroppens vitamin-, og mineralbalanse. Men den mest skadelige effekten av sukker er forstyrrelsene det påfører insulinproduksjonen. Insulin er et hormon som regulerer sukkernivået i blodet, og når det kommer ut av balanse fører det ofte til overproduksjon av insulin. Dette gjør det vanskelig å bli mett, og selv om man spiser godt vil kroppen forlange stadig mer mat med overvekt og fedme som resultat. 
- Sukker gir velvære, dulmer følelser, og gir en mild beruselse og virkelighetsflukt, det svekker hukommelsen og sløver konsentrasjonen. Sukker kan forårsake nervøsitet, aggressivitet, negative tanker, hyperaktivitet og angst. Det er fysisk og psykisk vanedannende, sukker er like avhengighetsskapende som nikotin og heroin. Sukker ville sannsynligvis ikke blitt godkjent som tilsetning til vanlig mat hvis det hadde vært et nytt produkt i dag. Sukker gir et dårligere immunforsvar, forhøyet blodtrykk og kolesterolverdier, det gir syreoverskudd og berøver kroppen for kalk, jern, fosfor, B-vitaminer og protein. Det forårsaker beinskjørhet og svekker og forstyrrer fordøyelsen. Det påskynder aldringsprosessen, gir rynker og grått hår, det kan forårsake depresjon, soppinfeksjon (candida), åreforkalkning, hodepine og migrene, hull i tennene, synssvekkelse, uregelmessig hjerterytme og andre hjertesykdommer, mange former for kreft, demens, schizofreni, nyresvikt, diabetes, parkinson og andre degenerative sykdommer.
- Mennesker som slutter å spise sukker opplever nesten alltid at de blir mer stabile psykisk, de får bedre hukommelse og klarere tanker, roligere og dypere søvn, færre forkjølelser og mindre tannproblemer, mer utholdenhet og bedre konsentrasjon, og generelt bedre helse.


MEIERIPRODUKTER
- I dyreriket ser man ingen dyr som dier et annet dyr. Det er det kun mennesket som gjør.
- Melk er det animalske proteinet som er vanskeligst for menneskekroppen å fordøye. Det er ikke tilfeldig at melkeallergi er den vanligste næringsmiddelallergien. Mange barn blir ofte kvitt sine allergiske plager når de slutter med melk. Melk kan føre til astma, fordøyelsesproblemer, hjerte- og karsykdommer, kreft, fedme, beinskjørhet og andre sivilisasjonssykdommer.
- Kumelk inneholder 300 ganger mer kasein enn morsmelk. Kasein er et ostestoff som er beregnet på utvikle en spesielt kraftig benbygning hos kalver. Hos mennesket koagulerer kaseinet i magen, og danner svære seige, kompakte og tungt fordøyelige klumper av ostemasse. Kasein brukes også i industrien til fremstilling av trelim.
- Ost er tungt, klistret og er vanskelig for kroppen å utskille, og det ender istedenfor som opphopede avfallstoffer i indre organer som lever, nyrer, tarm, bukspyttkjertel og livmor, og skader deres funksjoner. Det kan forårsake reumatisme, betennelser, utslett, forkjølelse, influensa, lungeproblemer og økt kolesterol.
- Rømme er det mest syredannende melkeproduktet og kan forårsake betennelsestilstander, som magesår, halsbrann og feber.
- I Tyskland har 12.000 - 14.000 barn og ungdommer sukkersyke og er avhengig av daglig insulintilførsel. I følge nyere forskning settes barnediabetes i sammenheng med en feilreaksjon i immunforsvaret mot kumelksprotein.
- Kvinner som lider av menstruasjonsbesvær, har kunnet forbedre sin helsetilstand vesentlig gjennom helt å slutte med melk og andre melkeprodukter. Selv sterilitet er blitt reversert ved denne fremgangsmåten, kanskje ikke så merkelig når man tar i betraktning at sterilitet i noen tilfeller er forårsaket av at egglederne blokkeres og tettes igjen av slim.
- Men melk virker ikke bare belastende på kroppens indre organer, og nedsetter immunforsvaret og energinivået, men også på det mentale og psykologiske plan virker melkeprodukter inn på hjernen og nervesystemet, og bidrar til sløvhet og passivitet. Flere undersøkelser viser at mennesker i etniske grupper som er laktoseintolerante, har en tendens til høyere intelligenskvotient enn mennesker fra grupper som ikke er laktoseintolerante. 
- Melkedrikking skaper tendenser til uselvstendighet, frykt for forandring, mistenksomhet mot nyheter og avsky for det utradisjonelle. Staten og offentlige institusjoner forventes å ivareta foreldrefunksjoner av rettferdighet og omsorg.


NATTSKYGGEPLANTER
- Poteten hører til nattskyggefamilien sammen med 91 andre planter. En stor del av dem er giftige, enkelte er dødelige, andre er stimulerende og brukes til medisiner. Noen er spiselige som potet, tomat, aubergine, og ulike peppertyper som paprika, chilli, cayenne og andre krydderier. 
- Poteten er lett å dyrke og erstattet i stor grad de tradisjonelle kornsortene som bygg og havre som karbohydratkilde i Nord-Europa. 
- Ulempen er at nattskyggplantene har et høyt innhold av alkaloider, et kjemisk stoff som har en sterk fysiologisk effekt og påvirker særlig fordøyelsen og nervesystemet.
- Kjente alkaloider er koffein (i kaffe), theobromin (i sjokolade), opium, morfin, heroin og nikotin. Alkaloider finnes i alle nattskyggplanter, i små mengder i tomater og paprika, men er sterkt konsentrert i poteten. Dette kan utvikle seg til en gift sterk nok til å forårsake kvalme og diaré. 
- Men en mer langsiktig og skadelig effekt av nattskyggeplanter er at de forårsaker forkalkning. Det er kalkavleiringer i mykt vev i kroppen, som fører til hardhet og stivhet i kroppen og forårsaker reumatisme, åreforkalkning, hjerte og karsykdommer, senilitet, nyrestein, kronisk bronkitt, osteoporose, forhøyet blodtrykk og enkelte kreftformer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar